Als je eens verse pesto hebt gemaakt, dan wil je nooit een potje meer! Ook niet voor even snel.

Wanneer ik mensen vertel dat ik altijd verse pesto maak, krijg ik al snel bewonderenswaardige blikken. Maar… dat is teveel eer.. echt waar! Het is zooo simpel:

Voor groene pesto:

1 basilicum plantje

1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes (koop goede pijnboompitjes bij de notenbar. Zelf even roosteren in de koekenpan)

3 tenen knoflook (of minder.. ik hou van knoflook)

stukje parmezaan (ja… de echte), geraspt.

kopje olijfolie (ja… wederom echt goede!)

Pluk de basilicumblaadjes van de plant en was deze. Laat dit goed uitlekken!

Ondertussen rooster je de pijnboompitjes, pel je de knoflook en snij deze in plakjes. Gooi de basilicum in de vijzel en… vijzelen maar.

Dit lijkt meer werk dan het is, maar het geeft het beste resultaat, de aroma’s worden zo goed vermengd.

Doe nu ook de overige ingredienten erbij en blijven vijzelen! De olijfolie in scheutjes toevoegen.

Deze pesto is in een tupperware bakje afgesloten ongeveer een dag of 5 houdbaar in de koelkast.

 

Voor rode pesto, voeg je wat zeer fijngesneden zongedroogde tomaten toe in de vijzel.

 

Heb je geen vijzel, dan kun je ook alles in de keukenmachine doen. Maar… het beste resultaat behaal je echt met de vijzel.

 

Heb ik al gezegd dat je beter maar een vijzel kunt gebruiken?

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website