Bij mij smaakt een quiche eigenlijk nooit tweemaal hetzelfde, meestal is de samenstelling compleet afhankelijk van datgene wat er nog in de koelkast ligt.

Laatst liep ik door de supermarkt en bedacht mij, dat tijm en walnoot een waanzinnig goede match zou kunnen zijn, en dat bleek te kloppen!

Ingrediënten:

een handje walnoten

een kopje doperwten

een kopje pompoen (vers, maar ook uit de diepvries bij de AH)

6 grote kastanjechampignons

4 eieren

2 handen geraspte kaas (ik gebruik extra belegen)

twee takjes tijm

een teentje knoflook

een rode ui

2 of 3 lepels creme fraîche

bladerdeeg

snuf zout en peper

 

Bereidingswijze:

Bak de uien en voeg de gesneden champignons toe, laten bakken tot de paddenstoelen geslonken zijn, daarna af laten koelen

Kook de pompoen ( ik had diepvries pompoen, 4 minuten in een bakje water in de magnetron op 700 watt) en laat dit afkoelen.

Meng in een kom de overige ingrediënten en voeg daarna de paddenstoelen en pompoen toe.

Bekleed een vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Nu kun je voor het beste resultaat het bladerdeeg gaan blindbakken. Ik had vandaag echter geen tijd, dus ik prikte gaatjes in de bodem; dat voorkomt blaren in het bladerdeeg.

Stort de vulling in de vorm en bak dit in de oven op 200 graden, ongeveer 45 minuten, of tot de bovenkant mooi goudbruin wordt. Om te zorgen dat de bodem ook bakt, zet ik de oven de laatste 10 minuten altijd op onderwarmte.

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Herfstquiche

  1. Ziet er heerlijk uit. Voor de pompoen moet ik wat anders zoeken want dat vinden wij beide niet lekker

    Fijne jaarwisseling en een gezond 2014 voor jullie viertjes

    Elise

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website