Vandaag als voorgerecht een salade met een puree van wortel. De puree was eigenlijk voor dochter bedoeld, want Rapley is geen succes met doorkomende kiezen. De hoeveelheid puree was echter meer dan genoeg en ik vond het zelf ook wel lekker.
Puree:
1 winterpeen, geschild en gekookt
1 middelgrote kruimige aardappel
een halve appel
Aardappel en wortel koken, appeltje schillen en in blokjes toevoegen en pureren. Aardappel wordt wat elastisch in de staafmixer, dus je kunt het geheel beter stampen. De wortel en appel kunnen wel met de staafmixer, het geheel moet je daarna mengen met de aardappel.
Saladedressing:
een teentje gehakte knoflook
flinke scheut olijfolie
verse peterselie naar smaak (krulpeterselie)
een theelepel mosterd met balsamico en honing.
paar druppels citroensap
Dit geheel husselen en mengen met slablaadjes naar keuze. Dit is slamelange van rucula, veldsla, en jonge spinazie.
Voor de bite stukjes appel (de halve die je overhad)
Voor de gezelligheid heb ik de puree in vormpjes op het bord gelegd en gegarneerd met verse bieslook.