Mamsie had vroeger een heel simpel recept voor haar ‘huzarensalade’. Een typisch geval van less is more. Mamsie sprak altijd over ‘slaatje’ dat zal wel Utrechts zijn denk ik?
Zodra het warm wordt, wil ik dit eten. Het is een enorme caloriebom, maar voor zo nu en dan…
Ingrediënten:
- kruimige aardappelen (gekookt met zout, daarna gestampt en af laten koelen)
- ui, fijn gesneden
- augurk, fijn gesneden
- vega boterhamworst (ja, of gewone natuurlijk), of een appel (serieus!)
- fritessaus (voor een echte _Mamsie_van_Kimske_ belevenis neem je Remia fritessaus uit pot. Niet uit fles, die smaakt anders (echt!)
- tomaat
- komkommer
- ei
Hussel alles door elkaar en garneer met schijfjes tomaat, komkommer en ei.
Ja mensen, ik ben niet van het meten, dat weten jullie inmiddels wel. Geen idee hoeveel ui en augurk. Volgens mij op een kilo aardappelen ongeveer 3 medium uien en een handje augurk. Of meer… of minder.
Fritessaus toevoegen tot het een smeuiig geheel is.
Mamsie deed er ook nog een flinke klodder fritessaus bij op haar bord. Maar dat word mij iets te gortig.
Voor dochter paste ik het recept aan, zoals je kunt lezen in ‘menusuggesties voor 7-8 maanden‘. Maar vooruit:
- aardappel, gekookt en gestampt met een klein klontje roomboter
- heel klein beetje augurk
- worteltjes (eventueel, fijn gesneden)
- tomaat (zonder de zaadjes)
- komkommer
- plakje ei