Bij kerrie denken de meeste mensen aan een blikje met kerriepoeder. Heel zoet en ontzettend geel.
Ik vind kerrie niet zo lekker. Mijn opa wel. Werkelijk alles werd ‘verrijkt’ met kerrie.
Zelf gebruik ik alleen kerrie djawa. Het liefst van de toko uit Hilversum.
Ik heb altijd een potje staan en het gaat, net zoals bij mijn opa, door veel gerechten.
Zo is mijn eiersalade niets zonder een snufje kerrie djawa, mijn asperges verrijk ik ermee, evenals gebakken (sperzie)boontjes.
In de supermarkt hebben ze het ook hoor, van Conimex en dit is best een goed alternatief!
Hallo Kim,
Is dit de bekende kerrie djawa van Conimex die bij AH uit het assortiment is verdwenen? Zo ja, zou je dan 4 potjes kunnen kopen want ik kan ze in Breda niet krijgen.
Voor scherpere gerechten gebruik ik Madras Hot Curry Powder uit een mooi blikje, ook bestaat er een milde versie. Allemaal te koop bij de TokO.
Leuke foto van Aline met de asperges.
Groet,
Tonko
Hoi Tonko,
Wat een verrassing; een comment van mijn schoonvader!
Wil je de kerrie van de Toko of de conimex? (persoonlijk heb ik liever die van de toko…)
Staat er nog meer op je lijstje? Boontjes, of verse asperges van het land??
Groetjes,
kim
Die van Conimex want die gebruik ik voor één soort soep.
Van de Toko heb ik al een paar soorten.
Groet,
Tonko
hi,groetjes uit new Zealand.is Kerrie jawa het zelfde als curry powder?