Het is volgens mij de meest simpele taart die je maken kunt. Toch maakt iedereen hem weer anders: Monchoutaart. Anders dan een cheesecake wordt deze taart niet gebakken. Dit recept is geschikt voor een springvorm van 24 cm.
200 gram Monchou
200 ml slagroom
4 EL suiker
1/2 pak bastognekoeken, verkruimeld
80 gram roomboter
doosjes verse aardbeien
chocoladereep
Eerst smelt je de roomboter en voeg je de koekkruimels toe. Als dit goed vermengd is, stort je het kruimelmengsel in de springvorm. Strijk dit glad en zet koud.
Nu klop je de slagroom stijf met de suiker. In een andere kom klop je de Monchou zacht en romig. Let op: gebruik voor de slagroom echt een schone garde en kom. Dus niet eerst de Monchou kloppen en daarna in dezelfde kom de slagroom, dan wordt de slagroom niet stijf.
Voeg de slagroom en de Monchou samen en spatel dit door. Zet dit mengsel koud.
Was de aardbeien en snij ze doormidden.
Als de taartbodem goed afgekoeld is, stort je het Monchoumengsel eroverheen. Dit strijk je glad en je legt de aardbeitjes erop. Zet de taart snel weer koud.
Smelt de chocolade au bain marie en met een lepel of spuitzak verdeel je dit over de taart…. snel weer koud zetten!