Op mijn 24kitchten app kwam vandaag dit recept voorbij:

Doet-je-goed-pannenkoek

  • 400 g zoete aardappels
  • 2  eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g blauwe bessen
  • 1 snufje nootmuskaat
  • olijfolie om in te bakken

Spinazie

  • 800 g spinazie

Walnotenpesto

  • 60 g walnoten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 60 ml olijfolie extra vierge

Doet-je-goed-pannenkoek

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in zo klein mogelijk blokjes en kook de aardappelblokjes in circa 5 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappel met een pureestamper.
  • Klop de eieren los en roer de karnemelk erdoor.
  • Meng de aardappelpuree, bloem, bakpoeder, blauwe bessen en de nootmuskaat door het karnemelkmengsel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en schenk een beetje beslag in de pan. Bak de pannenkoek, om in om, in circa 5 minuten gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.

Spinazie

  • Verhit een scheut olie in een (hapjes)pan en bak de spinazie circa 3 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Walnotenpesto

  • Rooster de walnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Pluk de basilicum
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pureer met de staafmixer de walnoten met de knoflook, basilicum, kaas en olie tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Ik gebruikte de oranje zoete aardappel, ipv bloem had ik boekweitmeel en de bosbessen pureerde ik door het beslag. Het recept vond ik niet echt passen in de rubriek ‘makkelijke maaltijd’ want het was nog best bewerkelijk, maar oooh…. wat was het lekker! Absolute aanrader én koolhydraat arm!

wpid-screenshot_2014-07-10-13-31-06.pngwpid-20140710_181557.jpg

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website