Ik weet de avond van te voren nooit wat ik de volgende dag aanwil. Maar wat ik zeer zeker niet niet NIET wil, is lang zoeken ’s morgens. Want zoeken= tijd en tijd=slaapmogelijkheid. Waarom denk je dat ik ’s avonds uitgebreid douche en ’s morgens alleen even vluchtig was? T_I_J_D mensen, puur tijd.
Dus zo leg ik ’s avonds al minimaal drie setjes kleding bij elkaar, incl. panty(rokjesmens) en ondergoed. Ooit moeten zoeken naar die ene lekkere BH? Ja? Dat kost dus tijd. En daar doen we ’s morgens niet aan.

Het irritante is, dat ik ’s morgens niet weet, wat ik om 10 uur als tienuurtje wil. Ja juf he, dan knabbel je gezellig mee. Meestal fruit, maar wat voor fruit. ‘Mens pak toch wat’ roept de Vent geregeld. Maar hee. Ik ben een weegschaal. Elke keuze dient afgewogen te worden. ‘Gisteren had ik al een peer, maar als ik nu een mandarijn neem, is de kans aanwezig, dat het een ranzige is. En fruit weggooien is als juf not done. Niet ten aanzien van 26 kindertjes. Dan zit ik dus een ranzige mandarijn te eten. Toch maar een sultana dan? Of een evergreen?
Kijk als ik het ’s morgens al niet weet, dan weet ik het de avond ervoor helemáál niet. Zo komt het dat ik op school een voorraadje heb liggen. Dan kan ik ter plekke kiezen. Maar gisteren had ik dat niet. Alles was op. Behalve de sultana-appel maar stel dat ik daar geen trek in heb. Dus ik nam van alles mee in mijn tas.

Dan breekt de avond aan, je pakt je meuk in en je gaat naar huis. Eerst even boodschappen doen en dan komt het.
Dat je bij de kassa bedenkt wat je allemaal in je tas hebt: een nieuw pak Sultana, een appel, een losse banaan… Als die kassamiep dat maar niet ziet! Hoe ga ik bewijzen dat ik niet gejat heb!
Je legt je bonuskaart op die mini balie van plastic en je wilt je spulletjes verdoezelen. Dan kom je een blikje cola tegen en…een viva. Ohja, je had een stripje laten lezen aan een collega.
Je ziet de kassajuf kijken en je krijgt het wat benauwd. Beseffend dat benauwd gedoe verdacht is, bedenk je wat er allemaal uit je tas komt als ze je zouden controleren.
Haar blik valt op mijn Viva die net bij de Anybody openlag, natuurlijk Ik leg haar heel cheesy uit dat ik deze Viva vanmorgen had gekocht bij de kiosk, omdat ik nog zo ver moest met de bus dat ik mezelf per Ka vervoer weet zij niet. En de Viva lezen in de Ka, dat gaat me net te ver. Ze lachte breeduit en zei dat ze dat ook altijd deed. ‘Ben jij dan ook altijd zo bang dat men denkt dat je jat?’

Mwoah, zeg ik nonchalant en loop met klotsende oksels weg. Gelukkig had ik ook een twee flesjes deo mee.

5 thoughts on “Klotsende oksels

  1. Oh ja, ik herken het. Mijn dochter had van de week 1 pakje yoghy drink in haar tas. ik ben het eerst gaan melden, ik kan het echt niet hebben dat ik straks voor winkeldiefstal word gepakt…..moet er niet aan denken. Maar ik kan mij dat opgelaten gevoel echt heel goed voorstellen.

    Vroeger, toen ik 13- 14 was heb ik wel dingen gepikt in winkels, echt nooit last van dat gevoel gehad maar nu..

    Fijne avond e succes met de keuze voor morgen, Elise

  2. oh mijn god wat een afwegingen zo voor het slapengaan. Nee ik pluk ’s morgens gewoon wat uit de kast en kijk of d’r iets te eten is….
    Ik weet nu écht nog niet in welke kleding-mood ik morgenochtend ben..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website