Té lekker, deze amuse. Je kunt dit ook in het groot maken; vul dan grote (vlees)tomaten. Met een salade heb je dan een prima hoofdgerecht.

Ingrediënten voor 2 amuses:

2 kerstomaatjes

1 kruimige aardappel, gekookt en geschild

1 eetlepel (verse) rode pesto, uit pot mag ook, maar smaakt anders. Als ik eens een potje rode pesto koop, dan is het van Bertolli.

1 eetlepel geraspte kaas elke kaas is goed, ik prefereer parmezaan)

2 blaadjes basilicum

Hol de kerstomaatjes uit met een theelepeltje. Prak de aardappel met de pesto tot een puree.

Vul de tomaatjes met de puree en strooi er geraspte kaas over. zet het dekseltje weer op de tomaatjes en zet de tomaatjes even in de oven, op 200 graden, zodat de kaas snel smelt. Leg een blaadje basilicum op een (amuse)lepel en zet daar het tomaatje op. Garneer met nog wat kaas.

 

Ook erg fijn als borrelhapje!

 

20130709_195700

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website