Preisoep is echt zo’n soep,  welke ik uit losse hand maak. Ik kook altijd op gevoel, maar de basis is meestal wel gelijk. Bij preisoep is dat niet het geval. Deze keer was hij wel érg lekker. Snel uitschrijven dus, voor ik het weer vergeet.

Bereidingstijd is 15 minuten, tussendoor ongeveer 30 minuten ‘prutteltijd’.

preisoep

Ingrediënten voor 4 flinke borden soep:

2 grote preien, alleen het wit en lichtgroene gedeelte, in halve rondjes gesneden.

3 grote,  kruimige aardappels

1 liter groentebouillon

2 eetlepels crème fraîche

2 dessertlepels mosterd

3 tenen knoflook in plakjes

Bak de prei kort in wat olie. Voeg de aardappels geschild en in blokjes gesneden toe. Schenk de bouillon erbij en wacht tot het kookt. Laat dit zachtjes pruttelen tot de aardappels uit elkaar vallen (prik erin met een vorkje om zeker te weten).

Voeg de crème fraîche en mosterd toe. Pureer de soep (met de staafmixer, of in de blender) tot een mooie, gladde soep. Als de soep te dik is, schenk wat water erbij.

Ter garnering snij je de teentjes knoflook in dunne plakjes en dit bak je even kort in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Wacht tot de plakjes lichtbruin kleuren. Wacht niet te lang, dan wordt de knoflook bitter.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website