Ach ach ach… Ik zag dat mensen op mijn site belanden met de zoekterm ‘uitje fruiten’.

Tja…

Je zal maar niet weten wat daarmee bedoeld wordt… Je toevlucht zoeken op internet alwaar je op een site landt…waar niets staat van wat je zoekt.

Ik kan daar niet tegen, mensen teleurstellen. Daarnaast blijf ik altijd een juf en breng graag kennis over. Daarom, speciaal voor de dwalenden:

Het fruiten van een ui.

Om een ui te fruiten, heb je het volgende nodig:
– een ui (!!)
– een scheutje olie of wat boter danwel margarine.
– een mesje
– een snijplank
– een pan

Je schilt een ui en snijdt/hakt deze in stukjes van gewenste grootte (als je voor kleine stukjes kiezt, noem je dat ‘een ui snipperen’).
Je verhit de olie/boter/margarine in een pan. Hier doe je de uitjes in en je roert wat. Ik vind dit altijd erg fijn. Het heerlijke geluid van sissende uitjes en de geur!!!
Nu komt het: de uitjes moeten niet verkleuren. Geen bruine stukjes of randjes, dan bak je te lang. Als de uitjes er glazig uitzien, heb je een ui gefruit!

image

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website