Op zaterdag eten wij altijd soep met… iets erbij. Dat kan een boterham zijn, een broodje vegaburger, stokbrood… Dat wisselt per seizoen en soms vaker.

Het komt geregeld voor dat ik een fijn soepje sta te brouwen, maar we de ‘ iets erbij’ vergeten zijn. Vandaag was dat ook het geval. Ik pakte het kookboek ‘ De dikke vegetariĆ«r’ ter inspiratie erbij en paste een recept voor kaaskoekjes aan naar eigen inzicht.

30 gram boter
1 ei
100 gram extra belegen kaas
100 gram jonge kaas
200 gram bloem
Snuf peper
Komijnzaadjes (of gemalen komijnzaad, Djintan genaamd).

Ik gooide dit bij elkaar in de Kitchenaid en liet deze kneden tot er een kruimeldeeg ontstond. Dit vormde ik tot een bal, duwde het geheel plat op het aanrecht en stak er vormpjes uit. Even 10 minuutjes in de oven op 200 graden en smullen maar!

image

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website