De fijnste tijd van het culinaire jaar is weer aangebroken, de tijd van aardbeitjes, rabarber én asperges.

Vanavond aten wij de asperges, die ik uitsluitend bij http://landenboschzigt.nl/ haal, met een rösti, doperwtenpuree en een kaas-mosterdsausje. Het was geweldig lekker!

De asperges schil je en kook je tot ze gaar zijn. Ik prefereer dunne asperges en hou een kooktijd van 6 minuten aan, waarna ik ze nog een minuut of 8 in het water laat staan, zodat de smaak intens wordt.

De doperwtenpuree heb ik al eerder beschreven in dit recept.

Kaas-mosterd saus is echt zo makkelijk! Ik werd geïnspireerd door mijn schoon-nicht.

Ik maak roomsauzen altijd zelf, maar vandaag had ik weinig tijd en pakte dus een pakje ‘culinair room’, bij de houdbare zuivel in de supermarkt. Dit breng je aan de kook, waarna je er ongeveer 2 ons oude kaas (geraspt) aantoevoegt, samen met een lepel mosterd. Je roert tot alle kaas gesmolten is en… klaar is je saus. Als de saus nog even bewaard moet blijven omdat de asperges nog niet klaar zijn, is het verstandig om dit op een warmhoudplaatje op het gas te laten staan, onder af en toe doorroeren, anders koekt de kaas aan.

Rösti heb je in vele soorten en maten.

Mijn recept:

kruimige aardappelen schillen

1 ui

2 tenen knoflook

Alles in de keukenmachine om te hakken (aardappels ongekookt). Je verhit olie in een koekenpan en legt met een lepel een schepje van dit aardappelmengsel in de pan, je drukt dit plat met de lepel. Na een minuut of 5 kun je de koeken voorzichtig omdraaien, waarna je zo nog eens 5 minuutjes laat bakken.

 

Kind kan de was doen toch?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website