‘Wat een leuk initiatief’ zei ik tegen lief bij het zien van de website thuisafgehaald.nl het idee is, dat je maaltijden deelt met je buurt, tegen een geringe vergoeding.

Rijk word je er dus niet van, maar het is beter te delen dan weg te gooien. Ik besloot om eens een gerechtje online te zetten en bood aan

Een bord vegetarische Nasi met een gebakken ei voor € 1,50

Ik had binnen de kortste keren een geïnteresseerde. Een wat oudere dame die aankondigde rond 18.00 uur een bordje op te halen.

Geen idee hoe zoiets werkte, dus ik besloot om maar een bord van mezelf te pakken, deze op te maken en een lekker eitje te bakken.

Stipt 18.00 uur stond ze aan de deur, betaalde €1,50 en ging naar huis. Ik vroeg haar nog, of ze mijn bord terug wilde brengen, maar ik wilde het ook wel komen halen.

De volgende dag… niets, geen mailtje, geen bord. Een dag later, weer niets.

Ik mailde de beste dame en vroeg haar of het had gesmaakt. Ze zou mijn bord de volgende dag terugbrengen, en zo geschiedde.

‘Je vroeg om tips’ zei ze. ‘Nee, ik vroeg of het gesmaakt had’ zei ik.

Toen kwam het:

‘Tja, ik vond het wel wat karig. Het was een flink bord vol, daar niet van, maar er zat alleen ui, prei en vegetarisch gehakt bij. De volgende keer heb ik liever vegetarische stukjes, iets meer groente, zoals wortel, taugé en…’

Ik viel haar in de rede dat iedereen een ander recept heeft. Dit is mijn recept en daar kun je van houden, of niet.

‘Ja, nou, ik bakte er maar wat extra eieren bij, want dit was echt niet wat ik wilde. Dus als je de volgende keer…’

Weet u wat? Kookt u voortaan lekker zelf. Kijk maar eens hoever u komt voor €1,50

En dat was thuisafgehaald wat mij betreft.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website