Ik hoorde de kids nog praten over sintemaarten. Ohja. Sinds ik in een ‘durp’ woon, doe ik er verstandig aan om maar iets in huis te halen. Je wil je buren wel te vriend houden natuurlijk.
Eenmaal aan het koken zag ik een vader met een paar kinderen lopen. ‘gut wat schattig’ dacht ik nog. Kwartje viel niet. Ik zag een moeder met weer een zooi kinderen. Kinderen met mandje. ‘Gut wat schattig, het lijkt wel Sinte…’ ohoh. Snel de kast in, vond nog een zak spekkies, deed snel een leuke servet in een schaal en mikte de spekkies in de schaal. Een paar dagen eerder deed ik dit ook. Voor Halloween. Er kwam niemand. Maaaaar, zo verzekerde de bloemist, Sintemaarten is een hot item.
Dus ik had die schaal gevuld en was gewoon een beetje nerveus.
Net toen ik een sausje maakte…vers. dus eerst boter, bloem en dan gedoseerd water/melk toevoegen. Tijdens het ‘doseren’ wat zeer zorgvuldig moet gebeuren, want anders klontjes, werd er gebeld. Ik mikte alles tegelijk in de saus, pakte de schaal en rende hyper naar de deur. Alwaar een meneer stond.
‘Dag mevrouw ik ben hier voor het WNF’. Waarop ik beteuterd antwoordde, dat ik eigenlijk dacht dat ie een spekkie wilde. Dat wilde hij ook wel. Ik loog eerlijk dat ik al lid was van het WNF. Meneer hield een soort van troonrede dat geld voor studenten heel belangrijk was. Of ik een formuliertje wilde invullen voor zijn baas. Slechts 1 cent per dag. Dat was 2 eurootjes per maand. Ik antwoorde dat ik dat niet wilde. Ik was al lid, loog ik nog een keer heel eerlijk. Maar mevrouw, u geeft met dit formulier ook aan dat ik u niet gedwongen heb om dit te tekenen. Ik gaf terug dat ik met niet tekenen het beste bewijs leverde. ‘Maar u snapt het niet, 1 cent per dag, twee euro per maand extra op mijn eerlijk gelogen jaarlijkse donatie, voor een keniaans Kyoto doel. En die aapies in Afrika, uiteraard’. Ik herhaalde weer dat ik geen interesse had en dat ik niets ging tekenen. ‘Maar ik ben student…’ probeerde hij nog. Ik vond het zielig en gaf hem een spekkie.
Deed de deur dicht. Kyoto in Kenia? Nooit iets over gehoord. En wacht eens. een maand heeft ongeveer 30 dagen. Das dus geen twee euro per maand. De nitwit.
Best een beetje genant dat ik dat later pas bedacht.

Ach, toch een spekkie weg weten te geven.

4 thoughts on “WNF: weer niet Ferdientd

  1. Ha ha, zo stond hier zonet een meneer voor de contributie van de ijsbaan. Ik stond al aan de deur met mijn bakkie met snoep.

  2. En ? geen st Maarten kindjes aan de deur gehad ? Alles spekkies dus zelf op moeten eten .. ach ook lekker.

    Fijne avond, Elise

  3. hahaha ik moest ook ff nadenken… ik zag et pas toen je zelf uitlegde dat 1 cent per dag nooit 2 euro per maand kan zijn 😛

    vreselijk volk vind ik et…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website