Bij een huwelijk hoort, vind ik, een cadeaulijst. Dus deze stelde ik zorgvuldig op. Met net een nieuw huisje mét tuin heb je genoeg wensen. Nu ben ik beslist niet burgerlijk, moet u weten. Nee nee. Afgezien de rood met witte stippen koffiebus die voor het raam staat naast mijn nep delftsblauwe suikerpotje en dito melkkannetje van Blond dan. Hoewel Blond ook een merk is voor hippe huisvrouwen. Want een huisvrouw, tja. Daar kan ik niet onderuit. Met de zomervakantie voor de deur besloot ik een echte gadget op de lijst te zetten voor iedereen met een tuin. Namelijk een droogmolen. Das misschien wel een beetje burgerlijk, maar hee, iedereen wast (hoop ik), dus dat is iets wat gewoon moet. Net zoals dat je een stofzuiger moet hebben.

En zo kregen wij een droogmolen. Die gemakkelijk in en weer uit te zetten was. Want ja, huisvrouwen he. Er moest ook een soort anker bij die je met gemak in de grond kon tikken.
Lief alias mijn man, besloot stoer te doen en wilde dat anker van zo’n 30 cm hoog wel even in het gras rammen. ONS NIEUWE GRASVELDJE. Maar goed, ding moest ergens staan. Lief kreeg het ankertje er niet diep genoeg in, waarna ik het zelf maar probeerde. Mensen, mensen mensen.. Dat lukte dus niet. Er was uiteindelijk een heuse grondboor nodig m het ding fatsoenlijk in het veldje te ankeren. En dat deed ik een dag later zelf maar even, daar lief aan het werk was. Ik msnde naar lief dat het ankertje in de grond zat, op 5 cm na. Wat zijn nou 5 centimetertjes! Dus hop, de molen werd neergezet. Toen de molen uitklappen. Hij zei na één enkele soepele beweging geen ‘klik’ zoals op de verpakking beloofd werd. Ook niet na meerdere iets minder soepele bewegingen. Dus met die stang van de molen tussen mn benen geklemd stond ik uit alle macht die molen open te klappen. Stelt u zich een paraplu voor maar dan 1000x zwaarder.
Na de woeste grondboor en hamer lukte me dit ook wel, hoewel ik mezelf wel héél bouwvakker vond zo. En dat, beste mensen, past niet bij een vrouwtje zoals ik. Kijkt u nog even naar onze trouwfoto hieronder, en oordeel. Ik ben geen stoere, potige dame. Maar toch, spierkracht, wooow. (kuch).

Toen ik uiteindelijk dacht dat mijn armen eraf vielen, bleek alles te staan zoals het moest. Er ontbrak nog één klein detail. Wasknijpers. Dus ik toog voor de zoveelste keer deze week naar de Blokker, woog alle voors en tegens af omtrent de luxe knijpers, de houten en de plastic knijpers. Ik koos, zoals Gooische kak beaamt, voor de luxe…. Kocht er ook een ‘handig mandje voor ál uw wasknijpers’ bij.

Maar verder ben ik niet burgerlijk. Welnee.

5 thoughts on “De droogmolen; alleen voor stoere huisvrouwen

  1. hahah, het is een van de eerste dingen die ik ook gekocht heb in dit huis. Toen de tuin werd bestraat heb ik ze meteen de plek aangewezen en die anker in de handen geduwd. Met uitvouwen van de lijn heb ik geen moeite, werkelijk net een paraplu..

    Maar wel hilarisch voor zo’n stukje op een blog ahaha

    Fijne avond, Elise

  2. Ehm, wat moet ik me voorstellen bij luxe knijpers dan?

  3. Ik wil ook zo’n molen, lijkt me echt het beste wat me ooit is overkomen sinds de geboorte van Mister T.
    En ik ben bloedjeserieus hè? Vandaar dat ik er ook nog geentje (das geen woord, ik weet ’t) heb. Want ik weet niet welke het beste is, die van de Leifheit of toch die retedure van de Brabantia? Ik opteer de laatste, maar die zijn schreeuwend duur.
    En manlief kreunt iedere keer bij het idee dat hij dan dat grond anker de grond in moet “doen”. Lijkt hem lastig.
    Dus zit ik nog zonder droogmolen. Als hippe huisvrouw.
    Tss…
    En jij hebt d’r wel al één. Tss…
    Succes er mee en denk maar aan mij als je ‘m nog ’s uitvouwt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website