Jarig dus trakteren. PanneNkoeken. Zelfgebakken. Ja daar kreeg ik al snel spijt van ja. En toen dat spijtmoment er was, duwde ik de vent de koekeNpannen in zijn handen.
Te weinig beslag, tja. Snel naar de AH, even een panneNkoekeNshaker halen en wat stroop en poedersuiker. Als vanzelf liep ik naar hetbakschap, mieterde de shaker in mijn mandje, de stroop stond ernaast en ik wilde de poedersuiker…
Die stond daar dus niet, echt niet.
In het hele bak-gebak-pannenkoek-versierseltjes-paadje, was geen poedersuiker. Dus. En het was al bijna half 9. Denk logisch Kimske, logisch. Waar zou jíj als AH-baas de poedersuiker neerzetten?
‘bij de stroop’ zei een klein stemmetje. Boos sprak ik het kleine stemmetje toe dat ie daar dus niet stond. Eigenwijs ding, dat stemmetje van mij.
Goed waar dan? Waar staat de appelSTROOP? Bij het broodbeleg. Dus hop daarheen. Stond ie ook niet. Weer logisch denken: poederSUIKER. Bij de suiker! En waar staat de suiker? bij de koffie en thee en koffiemelk. Of bij de bakproducten Naar het pad voor koffie, thee en koffiemelk. MAAR GEEN SUIKER!
Inmiddels was ik het wel echt zat, maar geen vakkeNvuller te vinden natuurlijk.
Nog een keer naar de bakschappen, maar helaasch. De snoepafdeling dan? Nee ook niet.
AH! Een nieuw gedachtenpad:
poederSUIKER-suiker-thee en koffie maar ook: zoetstof->yoghurt. Snel naar de toetjes, maar daar stond de yoghurt niet meer. Dus ik moest nu eerst bedenken waar de yoghurt is en dan hopen dat daar ook de suiker in de buurt is. Maar nee hoor. Wel de yoghurt, geen suiker dus geen poedersuiker.

Waar ik de suiker uiteindelijk tegenkwam?

Hou je vast….

Zit je?

Naast de eieren. Ja.

9 thoughts on “Schappenlogica.

  1. Zo zocht ik laatst rozijntjes. Nicht gefunden.

    En las ook even hieronder. En wat snap ik je. En toch ook niet echt natuurlijk. Want ik ben niet jou en zit niet in jouw situatie. Maar ik denk dat ik je snap. En kan me voorstellen dat je dan niet meteen wakker wordt van “ik ben jarig”.

  2. Ja, joh! Gebakken eitje met poedersuiker eroverheen. Echt Hollandse pot! Dat je DAT niet wist te vinden! 🙂

  3. Heeeeel logisch, in echte pannenkoeken gaan ook eieren namelijk 😉

  4. whaaaaa ik word gek!!! Naast de eieren?! Niet te geloven… *zit ik me gelijk te bedenken waar de poedersuiker staat in de Plus… bij de koffiemelk, basterdsuiker en normale suiker volgens mij! Nog redelijk logisch.. 😉 *

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website