Was er een moeder die zo trots was op haar 4 dagen oude dochter. 27 jaar later is zij er niet meer.

Voor de dochter is het ineens niet meer zo top om jarig te zijn. Eigenlijk was het vooral mijn moeder, die ervoor zorgde dat ik me als een prinsesje voelde.
Maar mama is er niet meer. En dus vier ik mijn verjaardag niet meer. Over een tijdje misschien. Maar nu even niet.
Doe wat je altijd deed

10 thoughts on “27 jaar geleden…

  1. Beste Kim, ondanks je verdriet toch nog gefeliciteerd. Mijn moeder was ook altijd degene en enige die mijn verjaardag ook altijd speciaal maakte. Ze begon een maand van te voren al af te tellen en dat heeft niemand daarna nooit meer gedaan. Mijn eerste verjaardag zonder haar heb ik ook niet gevierd maar daarna wel weer omdat ik wist dat zij dat leuk had gevonden.
    Sterkte…

  2. hey meis…

    ik snap je verdriet.. ik snap dat je het gewoon nu even niet wilt..
    maar toch nog gefeliciteerd…

  3. Och meis, maar wel gefelciteerd hoor. Ik denk, en misschien wil je dit niet lezen / horen dat je moet genieten van iedere dag. Ik denk dat je jezelf zo ongelukkig maakt. Natuurlijk mis je je moeder, ik mis mijn moeder ook, maar meis, je leven gaat door. Probeer het een plekje te geven, denken aan haar zal je iedere dag, maar probeer ook een beetje van het mooie om je heen te genieten.

    Elise

  4. @Elise: ik had zo’n soort reactie wel van je verwacht. Maar dat geeft niet, je kent me niet en ik denk niet dat je, zonder mij daadwerkelijk te kennen, in kan schatten hoe en of ik wel geniet.

  5. Kim, natuurlijk feliciteer ik je gewoon met je verjaardag. Ik snap echter heel goed dat je er op dit moment geen feestje van wil maken. Dat is je goed recht hoor, ik hoop alleen wel dat je er over een tijdje ook anders naar kunt kijken. En dat je er juist wél een feestje van maakt, júist voor je moeder. Maar dat hoeft nu nog niet, doe het op de manier waar jij je goed bij voelt. En doe er ook zolang over als je gevoel zegt. Veel sterkte, en wel een taartje eten hoor. Of het nou om te vieren is of juist om jezelf te troosten. x

  6. oh,dit vind ik moeilijk: alles wat ik wilde zeggen staat al in de bovenstaande berichtjes! in ieder geval heel veel sterkte en toch ga ik het zeggen: nog gefeliciteerd met je verjaardag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website