De mensen die mij al 5 jaar ‘lezen’ (wat volgens mij niemand is hier), weten misschien een van mijn eerste achtergrondjes nog wel: Vichy-ruitjes, gele.
Toen ik op mezelf ging wonen, had ik een paar stijlregels: ruitjes, bloemmotiefjes en barok. Vooral veel ruitjes, vooral veel barok en vooral heel veel bloemen. Zowel op kussens als ik vaasjes.
Een paar jaar later ging de gamma ook barok-behang verkopen. Ruitjes werden hip en bloemmotiefjes zijn nu helemaal hot. gevolg is, dat mensen die hier op bezoek komen, gaan denken dat ik een meeloper ben. ‘Goh, die meid heeft ook geen originaliteit, alles wat in de aanbieding is, heeft zij ook.’
Vroeger had ik dat ook al, met kleding enzo. gek werd ik ervan. Eerst ben je niet hip, daarna loop je ineens met het volk mee. Toen barok dan ook in kwam, trok ik het behang van de muren. Dan maar knalgroen.
Ik heb heus niet de waan dat ik een trendsetter ben, integendeel.
Waar ik me over verbaas, is dat ik, al jaren ruitjes-bloemetjes-barok liefhebber, nu ineens meer dan genoeg van dit alles heb. Het zou nu ook wel raar zijn, want dan loop ik ineens achter de feiten aan. Een vriendin sprak ooit: ‘joh gewoon laten zitten, het wordt vanzelf weer een keer hip’ en ja, daar ben ik dus ook bang voor.
Ondertussen heb ik wel steeds een goeie reden om opnieuw te behangen πŸ˜‰
(Die rooie muur was zo”n takkeklus, die laat ik mooi zitten, al zit half nederland nu met een rode muur. Roze ofzo is een idee voor het volgend huuske.)

————–
Meer info over Write on Wednesday: Klik

17 thoughts on “WoW: Origineel

  1. Oja, ik heb die stoelen gekocht bij de Gamma, met die Franse lelie erop. Maar op de muren waag ik mij er niet aan, die hou ik liever strak….succes met behangen en nu maar duimen dat felgroen niet in de mode komt,

    Elise

  2. als je nou een bewijs had dat je dat behang al had vΓ³Γ³rdat de gamma ermee ging stunten…

  3. Kan het je nou echt zoveel schelen wat anderen van je denken?
    Dat kun je toch niet beinvloeden. Wees lekker jezelf, dan ben je soms trendsetter en soms meeloper. So what???

    Trouwens, ik lees je logjes al vanaf het begin…

  4. @Klaas: kom ik over als iemand die zich enorm veel aantrekt van wat anderen denken?? I hope not! πŸ˜‰

  5. Kijk Kimske ik lees je nog niet zo lang. Maar jouw smaak is jouw ding.
    Ieder leest (en hopelijk geniet van) een boek op zijn / haar manier.

  6. wees je zelf zuster wees alleen jezelfffffff.en ja origineel is een moeilijk iets ,vind ik maar leuke wow hoor!

  7. Mooi πŸ˜‰

    Ik herken het, de design kandelaar die ik ooit veel te duur kocht was later bij de blokker voor een tientje te koop.

  8. Het barokbehang heeft mij nooit gegrepen. Ben meer van de muren in één kleur. En dan altijd van de 4 muren er 2 wit en 2 in kleur.

  9. Goh, een heuse trendsetter dus. Heb je d’r ook wat voor betaald gekregen? πŸ˜‰
    Ach, het kan mij niet boeien wat mensen van mijn huis/inrichting/kleding denken. Als ik me er maar lekker bij voel!
    Leuke WoW!

  10. Was dit nu je eerste bijdrage Kim? Ik ben de kluts een beetje kwijt..:(
    Hoe dan ook, leuk stuk! Ik kijk al sinds jaar en dag dat tegen witte muren aan. Trend of geen trend. Wel zo gemakkelijk als je regelmatig andere (gekleurde) meubels koopt.

  11. Gewoon inrichten (of het nu achtergrondjes zijn of een kamer) op zo’n manier dat je jezelf er prettig bij/in voelt. Mode of geen mode, who cares!?

  12. De inrichting van jouw huis bepaal jij zelf. Jij moet je er lekker in voelen en hoe een ander er over denkt is verder totaal niet belangrijk.

  13. Lieve mensen, natuurlijk bepaal ik zelf hoe ik mijn huis inricht. Natuurlijk boeit het me niet wat anderen van me denken. Jammer dat het zo overgekomen is.

  14. Gewoon dicht bij jezelf blijven. Jij moet je er prettig in voelen, wat anderen zeggen of denken gewoon lekker bij hun laten. Het is toch leuker om in een huis te zitten die ingericht is op een manier die jij leuk vindt, dan op een manier die anderen origineel vinden en jij niet πŸ˜‰

  15. Wanneer het om trends gaat is er weinig origineels meer over… precies wat Mannie hierboven zegt: blijf jezelf trouw. Dat is het meest originele wat je kunt doen!

  16. Heyhey!

    Mijn complimenten: je lay-lout heb ik nog nergens anders gezien πŸ˜‰ Erg leuk wel!!

    Mijn kamer ziet er al jaren hetzeldfe uit in de basis: witte muren en neutrale grond..de accesoires veranderen wel om de zoveel maanden!!

    Knalroze moet ik in de toekomst eens proberen πŸ˜‰

    Groetjes!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website