No more Spinazie in huize Kimske.
Pasta pesto, met spinazie, of spinazietaart zijn geliefde recepten hier. Altijd voorverpakte, gewassen spinazie. Soms deed ik makkelijk en haalde ik een pakje diepvries spinazie. Ik las een artikel over de vitamientjes van vers-diepvries en ja. Waarom moeilijk doen. Diepvries it was. Tot ik een paar keer een insectje tegenkwam. Meestal een worm. De vaste lezertjes weten misschien inmiddels, dat Kimske nogal viezig is van dierlijke restjes. Ja ik weet ook wel dat je nóóit helemaal kan voorkomen dat je een beestje eet.
Zo eet ik geen framboosjes wegens wormpjes, geen bloemkool of broccoli omdat ik dat niet kan checken, er kan áltijd wat tussen die roosjes blijven zitten en toen ik iets las over supermarkt eieren die ook bevrucht kunnen zijn en dat je dit niet altijd kan zien, zal ik het maar niet hebben.
Nu dus ook geen diepvries spinazie meer.
Zo haalde kimske vandaag een zak verse, wilde maar ook gewassen spinazie. Zoals altijd, even extra wassen. Maar een schimmelend blaadje, dode oorworm en een dode vlieg, was mijn smaak goed bedorven. Sperciboontjes met aardappels dan maar, na alles zéér grondig gecontroleerd te hebben.

Voortaan dus spinazie wassen. Zelf. Met de hand enzo. Weet je wat een pokke werk? Ieder blaadje apart? Ja? Geen spinazie meer in Huize Kimske. Tot ik het weer een beetje vergeten ben.

7 thoughts on “Spinonozie

  1. Oh joh, gewoon tig keer wassen. ook al staat er gewassen op een pak dan nog was ik het net zolang tot dat ik hem schoon vind.

    Maar zo blijft er steeds minder over hé.

    Fijne avond,Elise

  2. yuk 🙁 Dat is mij nou nog nooit overkomen, maar nu ik dit gelezen heb ga ik alles ook maar extra extra goed checken… bah

  3. Okee. Nu heb je me.
    Ben namelijk GEK op framboosjes. Zeker als ze gemixt in een sapje, kan ik framboosjes niet weerstaan. Maar wormen. WORMEN!?!?!

  4. @Elise: Dan nog is dat veel werk, het blijft namelijk hetzelfde werk en ik werk fulltime en ben laat thuis dus geen tijd en zin!
    @kwan: ja. miniwormpjes. Minescuul. Zitten in de Framboosjes. Ik geloofde t ook niet, hoorde het van lief. Maar even googlen en ja hoor..

  5. Maak me gek man, spinazie met beestjes? Nog nooit gezien maar ja, ik weet wat ik ga doen de volgende keer…Kokhalzen van de beestjes. Dus. En bedankt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website