Het ‘leuke’  van het onderwijs is, dat je de zomervakantie niet doorbetaald krijgt als je na 1 maart aan bent genomen. 3x raden…..Juist, mijn nieuwe baan is na 1 maart gestart. Dit houdt in dat juf Kim een vakantiebaantje moest zoeken. Kun je je voorstellen? bijna 27 en dan bij het uitzendbureau aankloppen voor een vakántiebaantje! Nee das niet zo top, zeg maar. Zeker niet omdat ik niet de hele zomer wil werken, maar slechts een paar weken. Nu heb ik dus wat gevonden. Database controleren en in/ aanvullen. De ganse dag hetzelfde. Alsof dat niet erg genoeg is, zit ik met een stel ballen die alleen maar denken aan leasebakken. Sta ik dan met mijn Ka’tje. Ik verleen totaal geen status aan een auto dus ik ben er enorm happy mee. Maar hijs al omgedoopt tot ‘schroothoop’. Sommige mensen, die zichzelf te goed vinden om je gedag te zeggen. Dat soort mensen. Die redelijk hard over hun salaris opscheppen.
Voordeel: ik heb nu wel ervaring met de doelgroep ‘speciaal onderwijs categorie niet meer te redden’.

Maar goed waar het om gaat. Ik zit nooit hele dagen he. Nee, ik ben juf, die zit nooit, zeg maar. Nu wel. Mijn enige beweging is koffie halen en met de muis werken. Nu heb ik al een zwakke pols dus ja, dat gaat niet goed.
En dan ineens, daar was ie dan. Mijn oude liefde. Afgedankt i.v.m. komst laptop en touchpad is tha bomb, maar nu weer trouw: mijn Volito! Morgen gaat ie mee naar mn werk, waar ik weer tikgeit kan gaan spelen.

5 thoughts on “Pen

  1. jeetje wat een stomme regeling zeg. Toen ik klaar was met de PABO moest ik zorgen dat mijn invalschool mij niet tot de vakantie wilde hebben, maar tot erna, zodat ik dan de vakantie ook doorbetaald kreeg.
    Inmiddels veranderd blijkbaar.

  2. Echt ongeleufelijk wat een stomme regeling. Daar viel me spontaan de mond wagenwijd van open. Vakantiewerk, op je 27e, met zo’n stelletje..arm kind. Ik leef met je mee. Ik krijg nu al de kriebels als ik aan die types denk. Ik kan daar ook helemaal niks mee. Succes!

  3. Och!

    Afgestudeerd, vaste baan en toch nog een vakantiebaantje ‘moeten’!
    Het leven van een juf gaat niet over rozen! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website