Sinds ik een auto heb, lijd ik aan het syndroom van brr. Veel automobilisten hebben dit syndroom, vaak zonder dat ze het doorhebben.
Dit zit zo:
Ooit ben ik mét jas de woning uitgegaan, zeg, een maand of 2 geleden. Maar ik vind het niet fijn rijden met jas aan, bovendien heb ik verwarming dus waarom zou ik? Daarom doe ik de jas altijd uit in de auto. Eerst lag hij op de stoel naast me, toen moest lief een keer mee, zo verhuisde jas naar de achterbank. Met de hond naar het bos dus hop naar de hoedenplank. Waarom heet dat ding een hoedenplank? Het is meer een parapluplank, of knuffelplank, speelgoedvandekidsplank, hondenkopondersteunplank, of, zoals ik mijn geval, een jassenplank. Hoewel het woord plank ook weer te eervol is voor dat stukje plastic met stof, welke met touw vastzit aan de achterklep.

Enfin, ik doe die jas dus uit voordat ik ga rijden. Eenmaal op plaats bestemming (werk, huis, overdekt winkelgebied) heb ik het zo behaaglijk warm dat ik niet echt besef dat ik jas weer aanmoet. Bovendien is het maar een klein stukkie naar binnen. Dus stapt Kimske uit, loopt naar achterbak, doet bak open, haalt tassen eruit, klep dicht, ff checken of ie echt dicht is, brr toch wel koud maar ben nu bijna binnen en ik loop ( meestal na een laatste check of auto wel op slot zit) naar huis. BRRRRRRRRRRRRRR koud.

Als ik dan weer op weg moet, vanuit mijn warme bed meestal of anders wel behaaglijk warme huisje, denk ik met weemoed aan mijn jas die daar ligt waar ik, in de regen en wind, heen moet. Namelijk IN DE AUTO.

Elke dag neem ik me voor om de jas mee te nemen, al is het maar onder m’n arm, maar elke keer vergeet ik het of denk ik: och dat kleine stukje.
Gisteren moest ik hond uitlaten en ja, het regende echt behoorlijk. Dus oude jas maar aantrekken, want ik ga niet zonder jas naar de auto om jas te halen en om nou met oude jas naar auto, nieuwe jas aan en oude in de auto te leggen, ja daaag. Dus zo liep ik voor schút gisteren. U moet weten dat ik een kleine 10 kilo afgevallen ben sinds m’n moeder overleed. Ik zwom dus (nee niet vanwege de regen, nee), in mijn jas, met mijn hond naast me. Die best in die jas erbij paste maar ja, dat loopt weer ongemakkelijk.

Enfin, doordat mijn jas in de auto ligt, heb ik het dus altijd koud. STEENKOUD.
(nee, niet als het heel warm is, dan niet natuurlijk, nee.)

Maar nu, ben ik de enige met dit BRRR syndroom? Nee toch?

8 thoughts on “Met zonder jas.

  1. Zeker weten niet de enige met het BRRR syndroom. Ik heb d’r ook last van.
    Soms zo erg dat ik alle jasjes die ik heb, in de auto heb liggen en ze dan in de regen op de oprit uit de auto moet gaan halen.
    Ik laat sowieso veel in m’n auto achter: stomme kadoos voor het kiendje die ik TE lelijk vind om op de stylish verantwoordde babykamer te zetten, drogisterij artikelen, sjaaltjes, zonnebrillen enz. enz. Zoals mijn manlief altijd liefkozend zegt: “jij rijdt echt in een Kliko met motor”. En dat klopt.

  2. @Joeltje: Ja! herkenbaar! Ik krijg als juf ook veeeeeel kadootjes… Helft ligt in de auto. Tis een Fordje Ka, dus eigenlijk een soort boodschappenwagen. Als ik nou es met de Ka ga boodschappen doen, heb ik geen jas meer nodig en hoef niet in te laden… is handig!

  3. Idd, heel herkenbaar. Bij mijn vrouw idem dito. Kadotjes, parkeertickets, halfvolle en lege waterflesjes, jassen, paraplu’s, tassen enz. Is echt een vrouwending, volgens mij. Zien een auto waarschijnlijk als een extra opbergschuurtje ofzo.
    Zaterdags sleep ik alles weer terug in huis, zondags blijft het opgeruimd in de auto en maandags begint het feest weer van voor af aan!

  4. @Klaas: nee hoor, niet een vrouwending. Bij mn vriend ist nog erger, daar zag ik ooit plakjes komkommer ( die van een broodje afgevallen zijn) op de grond liggen. Nu zit t vol met ballonnen… 32 ballonnen in zijn auto!

  5. Ik heb geen last van dat syndroom want geen auto 😛 Het hele probleem opgelost, het kan zo simpel zijn soms 😉
    Maareh lastig hoor van die aandoening, bestaan vast wel pilletjes voor…

  6. Hmmm, heb ik geen last van. Waarschijnlijk omdat onze auto in een garage verderop in de straat staat.
    Wel dak momenteel steeds denk dat het koud is. Want regen = koud denkt mijn brein. Dus dikkere jas aan. Geeft datzelfde brein mij door. En vervolgens is het stiekem 25 graden terwijl het regent. En zweet ik eruit. ZUCHT.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website