Oke. Moeder zijn is hard werken. Dat zei mijn moeder altijd en verdeurie, ze had weer gelijk.

Niet zo gek dus, dat ik mijn dag standaard start met een fijne volgepoepte luier. Vlak daarna volgt de koffie, want hee, sinds ik elke dag om 8 uur (als ik mazzel heb) mijn bed uit gedrild word, moet ik wat.

Nu ben ik best een miespel, zoals u wellicht al weet. Ik drink mijn koffie dus graag sterk. Omdat ik niet zo van sterke koffie hou, wil ik daar wel veel melk bij. Warme melk. Opgeklopt.

Dat laatste, tja. Dat bleek nogal een dingetje. Pannetje op het vuur, garde… niets. Of..nou ja, niets… ik had wel warme melk met hier en daar een verdwaalde bel. Ik kocht een andere garde. En nog een. Ik probeerde volle melk, zelfs koffiemelk (ja, warm wordt het toch).

Ik besloot mijn heil te zoeken in kannetjes voor in de magnetron. Melk in het kannetje, in de magnetron, ping, opkloppen en….. wederom stortte mijn ‘schuimkraag’ als een depressief Margrietje ten gronde. Of eigenlijk ten bodem van mijn koffiemok (kopjes is voor mietjes!)

Ik kocht de een na de andere opschuimer. De ene keer werkte het beter dan de andere keer. Net zoals met je haar eigenlijk.

Helaas had ik regelmatig een ‘bad milk day’ en zo nam ik genoegen.. met slechts een scheut warme melk. Niet veel later nam ik zelfs die moeite niet meer.

Nu is het vakantie en ik dacht ‘doe eens gek’ ik viste mijn plastic opschuimertje (te koop bij AH, Hema…) en deed er melk in. Magere melk. Funest natuurlijk, maar hee. Ik had al drie(!!) nachten max.2 uur per nacht geslapen.

Met mijn duffe hoofd schonk ik de melk dus in dat bekertje, klopte flink en tja.. ‘opwarmen is best handig’. Nu had ik de melk al geklopt, hoewel je daar _uiteraard_ weinig van zag. Dus hop, bekertje in de magnetron, 30 seconden en mijn cafe au lait zou klaar zijn.

(volgens mij is de betekenis van ‘cafe au lait’ eigenlijk: ‘ik kan niet fatsoenlijk melk kloppen’. Had dus ook cafe au Kimske kunnen heten.

Mijn verbazing was dan ook erg groot, toen ik uit de magnetron een goede, stevige dot melkschuim zag. Zelfs zo stevig, dat mijn lepeltje erop bleef liggen.

Met mágere melk mensen! Mooier wordt het leven echt niet!

Dus, voor een mislukte cafe au lait ofwel soort van cappuccino nemen we:

– hele sterke koffie (espresso)

– melk (vol is lekkerder, mager werkt ook)

– melk in plastic opschuimer, flink kloppen, daarna pas in de magnetron..

 

et voila:

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Melkschuim

  1. Wauw. Kom ik aan met m’n aerocinno juppenschuimer… Dit werkt dus ook…
    En deze is vast een stuk sneller schoon!

  2. Alles kan in de vaatwasser… dat earoding ken ik niet.. eens Googlen

  3. Zo dan, wat een prijzen! Mijn bekertje was €4,95

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website