Een boterham met kaas en broccoli. Althans, broccolischeutjes. Dat is favoriet in huize Kimske. De salade wordt opgeleukt met brocco, zoals wij het liefkozend zijn gaan noemen. Een toastje brie? Met brocco. Eitje gebakken? Brocco erover.                                                                  Wij zijn niet zo fan van broccoli, al zul je dat nu niet meer geloven. Maar wij zijn wel fan van de broccocress.

Een paar jaar geleden had AH weer iets nieuws: ‘Broccocress’ oftewel broccolikiemen. Ik ben altijd in voor iets nieuws dus ik kocht eens een doosje. En nog één, en… juist. Blijkbaar vonden anderen het geen succes en ondanks mijn verregaande verslaving, was mijn consumptie blijkbaar niet genoeg om de heer Heijn ervan te overtuigen, dat dit vooral moest blijven.

Ik legde mij neer bij mijn lot. Tot ik…een zakje bij een enórme tuinwinkel zag liggen, met jawel: broccolikers!

Zaaien gaat hetzelfde als tuinkers, op een dot natte watten. Na een klein weekje heb je fijne scheuten. Google leerde mij, dat het ontzettend gezond is, vol met antioxidanten en meer goeds.

Ook erg fijn voor over de soep.Tja, waar smaakt het naar? Beslist niet naar broccoli, dat is zeker. Het heeft een hele fijne, nootachtige maar toch ook pittige smaak. Je zou het moeten proeven… maar.. dat ga je vast niet doen. Nu naar de winkel omdat kimske dat zegt.

Omdat ik zo laaiend enthousiast ben, heb ik besloten om een zakje weg te geven, en wel via de website Ikkrijg als je meedoet, ontvang je gegarandeerd geen spam. Je hebt wel een actiecode nodig en dat is deze: Broccoline waarom dat zo is? Onze dochter eet graag broccoli, een deel van haar naam is verwerkt in de code 🙂 Doe allen mee, maandag 25 juli wordt de gelukkige krijger gekozen. Je ontvangt dan van mij een zakje broccokers!

 

 

3 thoughts on “Broccolikers

  1. Nou, broccolikers, en allerlei andere kiemen, die kweek ik zelf, en wat je zegt, heerlijk! Ik heb zo’n leuk glazen bakje waar ik de kiemen in kan laten groeien, en ik leg ze overal op, sla, brood (ja inderdaad, vooral met kaas), roerei, en dan als dat klaar is de kiemen erop, zo lekker!
    Ik doe mijn best om te krijgen, haha, maar anders koop ik gewoon weer!
    Succes met je website!

  2. andere kiemen zijn inderdaad ook lekker, maar niets zo fijn als de brocco!

  3. Ik heb momenteel hetzelfde met rucolakers. Een schaaltje in de keuken, een nieuwe kat-veilig boven aan het opkweken. Mag niet zonder kers zijn, dus voor de zekerheid ook tuinkers opgekweekt 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website