Tja. Dochter lust meer dan manlief. Als ik hem vraag waar hij trek in heeft, krijg in steevast ‘pannenkoeken’ te horen.

Tegenwoordig eten we zeker eenmaal per week pannenkoeken. Maar wel met groente. En lekker dat het is!

voor 4 personen:

4 grote pannenkoeken

(ik maak dat zelf van meel, ei en melk. Geen flessen of pakken hier!)

1 kopje doperwten

3 EL mascarpone

verse Tijm (naar smaak)

Ui, fijngesnipperd

knoflook, 2 teentjes

kastanjechampignons (gewassen en in kleine stukjes)

spinazie

Tomaat voor de garnering

kaas

 

Kook de doperwten kort. Voeg daar de verse tijm en mascarpone aan toe. Pureer dit tot een glad geheel (nu al goddelijk, proef maar), en zet dit apart.

Bak de spinazie met een uitje en wat knoflook, tot alles geslonken is. Zet ook dit apart.

vervolgens bak je de champignons, en vooruit: doe er wat knoflook bij.

Als je het leuk vindt, om iedereen een eigen schaaltje te geven, deel je de pannenkoeken in vieren. Als gemak boven opmaak gaat, zorg je dat je een springvorm of grote ovenschaal hebt.

Je gaat namelijk een lasagne maken van pannenkoeken.

Je start met een pannenkoek(kwart)

Dan een laagje spinazie, weer een pannenkoek. Nu een laagje paddestoelen. Weer een pannenkoek en daarop de doperwtenpuree. Je eindigt met een pannenkoek. Deze bedek je met tomaat en kaas. Nu even in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Het is een bewerkelijk recept, daarom eten we dit ook altijd twee dagen achter elkaar. Dit gaat prima!

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website